Gebruikte Technieken

Origineel Schilderij
Colette van Ojik werkt in de laag over laag techniek. Het schilderij wordt met water verdunde verf opgezet, de volgende lagen zijn ook transparant, maar door een gebruikt transparant medium veel dikker van structuur. In de allerlaatste laag brengt Colette met onverdunde verf nog details aan. Daarom werkt ze meestal met acrylverf, de droogtijd tussen de lagen door zijn veel korter dan met olieverf. Maar indien gewenst kunt u ook een olieverf schilderij bestellen, de levertijd is dan wel aanzienlijk langer.
Mixed Media
Colette bewerkt eerst een foto met een tekenprogramma op de computer, op dat moment wordt de compositie, de kleurstelling en de stijl bepaald, vervolgens wordt het ontwerp met de zogenaamde gicléetechniek op linnen gedrukt en daarna schildert Colette van Ojik er in zijn geheel nog overheen. Deze techniek geeft verassende effecten en is betaalbaarder dan een origineel schilderij.  Prijzen al vanaf 325 euro!
Ingeschilderd Giclée
Van een origineel schilderij van Colette van Ojik wordt een digitale opname gemaakt en op canvas afgedrukt met de zogenaamde giclée-techniek.

De term giclée is van Franse oorsprong en betekent "stralen" of "vernevelen", als aanduiding voor een techniek die gebruik maakt van ononderbroken inktstralen voor het aanbrengen van de verschillende kleurlagen.

Vervolgens wordt het onderwerp door Colette doorgeschilderd op de 4.5 cm brede zijkanten.  Tot slot wordt het gehele werk door Colette ruim van verf en structuur voorzien, waardoor elke giclée toch zijn eigen unieke karakter krijgt. Deze giclées zijn op elk gewenst formaat te verkrijgen. De prijs van een ingeschilderd giclée is beduidend lager dan van een origineel schilderij, zodat het werk van Colette van Ojik voor ieder budget toegankelijk is.

Tekening

Voor haar tekeningen gebruikt Colette van Ojik allerlei materialen als inkt, krijt, potlood, aquarel enz. Als ondergrond wordt aquarelpapier gebruikt. U kunt een tekening zonder lijst bestellen, maar in overleg kan het ook ingelijst worden geleverd.